Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

LIFX - οι λαμπτήρες του μέλλοντος [Kickstarter]






    Eτοιμάσου να δεις έναν ολοκαίνουριο λαμπτήρα LED, ο οποίος ελέγχεται πλήρως από το smartphone σου και είναι εξοπλισμένος με χαρακτηριστικά και δυνατότητες, πέρα από το κοινό "on-off".




    Η LIFX (προφέρεται life-x) LED λάμπα βιδώνεται στο φωτιστικό, όπως ακριβώς οποιαδήποτε άλλη κοινή λάμπα, όμως οι ομοιότητες τελειώνουν κάπου εκεί. Κι αυτό, γιατί ελέγχεται ασύρματα μέσω Wi-Fi, από μια iOS ή Android εφαρμογή εγκατεστημένη στο smartphone σου, η οποία σου επιτρέπει να ρυθμίσεις τη φωτεινότητα της λάμπας και να επιλέξεις το χρώμα φωτός που θέλεις, μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών. Μπορείς να προγραμματίσεις μέχρι κι ένα light show για την αγαπημένη σου μουσική.

    Επίσης, μπορείς να ρυθμίσεις την αυτόματη ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση, έτσι ώστε τα φώτα να είναι αναμμένα, όταν για παράδειγμα γυρίζεις σπίτι το βράδυ. Η εφαρμογή μπορεί να ρυθμιστεί, έτσι ώστε τα φώτα να αναβοσβήνουν εν συντομία, για να σε ειδοποιούν όποτε έχεις εισερχόμενο μήνυμα στο κινητό σου. Μπορείς να ελέγχεις πολλαπλές λάμπες μέσα στο σπίτι, και οι λαμπτήρες βγαίνουν σε 3 διαφορετικά σχέδια, για να ταιριάζουν σε κάθε φωτιστικό. Πάντως, ακόμα κι αν χάσεις το κινητό σου ή υπάρχει κάποιος επισκέπτης στο σπίτι, τα φώτα ελέγχονται κανονικά και με τον διακόπτη.


    Η LIFX είναι ιδέα του Phil Bosua από την Μελβούρνη στην Αυστραλία, και σύμφωνα με τη σελίδα του στο Kickstarter, έχει περάσει αμέτρητες ώρες σκέψης για το πως μπορείς να αλληλεπιδράσεις με τα φώτα σου. Επίσης, η σελίδα σε ενημερώνει για ότι θέλεις να μάθεις γύρω από την πολύπλοκη τεχνολογία του λαμπτήρα, και πολλά άλλα.


    Η ιδέα αυτού του λαμπτήρα έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην ιστοσελίδα χρηματοδότησης, καθώς υπερέβη το στόχο της για 100.000 δολάρια μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες. Το έργο έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής $ 1,309,640 και θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο στάδιο χρηματοδότησης στο Kickstarter για άλλες 52 ημέρες. Το μέλλον της LIFX φαίνεται λαμπρό!



            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου